Dag 7 - Reisverslag uit Tambacounda, Senegal van Familie Nagtegaal - WaarBenJij.nu Dag 7 - Reisverslag uit Tambacounda, Senegal van Familie Nagtegaal - WaarBenJij.nu

Dag 7

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg Familie

01 Augustus 2019 | Senegal, Tambacounda

Dag 7 • Kunkilling Forest
Na opnieuw een klef nachtje keren we vandaag terug naar Gambia,
We vertrekken om 8.45 uur.
Onderweg krijgen we een enorme diesel lucht in de bus. Er blijkt ergens een lek te zijn. We waren gelukkig dicht bij een benzinestation en daar wordt het gelukkig allemaal snel gefixt.
Nadat we de grens zijn gepasseerd nemen we de boot bij Bansang richting Georgetown. Op de boot kunnen we even relaxen en kleurrijke vogels spotten die zich in het Kunkilling Forest ophouden. Aan boord krijgen we een eenvoudige lunch. We houden onze ogen goed open want mogelijk kunnen we nog nijlpaarden spotten.
Op de boot hadden we ook motorpech en moest daar ook een flink tijdje gesleuteld worden.
Na de boottocht wou de boot aanmeten maar er bleek nog iets kapot. We moesten uit de boot klauteren en in een klein bootje springen. Sommige klauterden via een vergane boot die naast ons lag en twee kleinere bootjes naar de kant. Het was echt hilarisch. Wat een dag. De koffers werden ook in het bootje geladen en flink schommelend aan wal gebracht.
We zaten meteen in het camp aan de noordoever van de Gambiarivier. Dit camp is uiterst eenvoudig en heeft geen elektriciteit.
Om 20 uur gaan we weer dineren. Dit doen we buiten bij kaarslicht.
Vooraf krijgen we tomatensoep met knoflook en kruidenboter. Echt zalig.
Ondertussen werden we vermaakt door een kleine rat ,die in de nok van het buitenverblijf waar we aten, probeerde motjes en vliegjes te vangen.
Het zag er enorm komisch uit. Elke keer als je dacht dat hij naar beneden kwam donderen, herstelde hij zichzelf weer.
Na het eten was entertainment in de vorm van trommels en dans.
Ook blies er een man voortdurend op een klein voetbalfluitje.
Zelfs je trommelvliezen wilde een andere kant op. Wat een takje herrie.
We zijn zo snel het kon verdwenen van tafel.
We zijn gewaarschuwd voor de enorm brutale apen die hier op het park zitten.  Je mag absoluut je deur van je huisje niet open laten staan.  De apen nemen alles wat ze kunnen dragen mee.
Bij het ontbijt zouden we ook op moeten passen. Als je eten op je bord hebt liggen, en je loopt nog even weg voor koffie, kan het zijn dat je bord daarna leeg is hahaha.
We gaan het zien.
We gaan proberen te slapen met op de achtergrond het geluid van de vele dieren.
We hebben in de hoek van de kamer een kleine kaarsen standaard met kaars.Zodat we morgenochtend toch wat licht hebben.
Vanaf morgen zitten we weer in een hotel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik met dit bijzonder primitieve echt klaar ben.
Ik snap naar een goede douche en airco. En  lekker mijn haar weer te wassen we voelen ons echt vies.
Maar voor nu welterusten en tot morgen.
Reisafstand vandaag ca. 160 km.