Dag 4 - Reisverslag uit Kuching, Maleisië van Familie Nagtegaal - WaarBenJij.nu Dag 4 - Reisverslag uit Kuching, Maleisië van Familie Nagtegaal - WaarBenJij.nu

Dag 4

Door: Bianca

Blijf op de hoogte en volg Familie

19 Augustus 2024 | Maleisië, Kuching

Gisteravond hebben we nog een sunset cruise over de Sarawak rivier gemaakt. Drinken en kek lapis (spekkoek) stond voor ons klaar. Deze koekachtige lekkernij hebben ze hier in allerlei kleuren en smaken. Ook werden we getrakteerd op een aantal dansoptredens met traditionele dans van de diverse lokale stammen.

Na de cruise gingen we van boord en was er een gezamelijk diner voor ons geregeld in het centrum van de stad.

Dit was een klein stukje lopen. Of zoals Don ( de lokale gids) zou zeggen we nemen buslijn 11. Geniaal...

Het eten was smaakvol, we hebben veel gekletst en gelachen met de tafel reisgenoten.

Voldaan gingen we opnieuw met bus 11 naar het hotel.

Douchen en naar bed.

Dag 4:

Na opnieuw een niet zo'n geslaagde nacht was de wake up call genadeloos om 6uur vanmorgen.

Ontbijten en om 7.30u in de bus.

We rijden een klein half uurtje naar Bali National Park. Dat is het kleinste natuurgebied van Sarawak.

Dit park bestaat uit 7 regenwouden met elk zijn eigen ecosysteem. Hierdoor ontstaat een enorm diversiteit aan flora en fauna.

We stoppen bij een bezoekerscentrum en daar stappen we in kleine bootjes. Deze vaart ons naar een prachtig strand. Omdat we niet tot helemaal op het strand kunnen komen, trekken we schoenen en sokken uit en lopen het laatste stukje tot op het strand.

De temperatuur van het zeewater is zalig.

De groep splitst zich op omdat niet iedereen wil of kan hiken.

Wij beginnen aan een trail van 1 uur.

Het gaat door het dichtbeboste regenwoud, smalle paadjes, gladde stenen en smalle houten trappetjes met zeer ongelijke treden.

Maar mensen wat genieten we, ik verdrink zowat in mijn eigen zweet. Ik zweet op plekken waarvan ik niet wist dat je zou kunnen zweten. Het is gruwelijk afzien maar we hadden het voor geen goud willen missen.

Alleen...

We hebben nauwelijks fauna gezien.

Er zaten wat aapjes, een groene groefkopadder(pit viper) een paar wilde zwijnen en een vliegende eekhoorn. Meer hebben we niet gezien. Geen neusapen of neushoornvogels.

Maar mogelijk zien we deze nog elders.

Eenmaal de waterhuishouding weer aangevuld te hebben, waden we door de zee weer naar onze bootjes. Kregen nog een kleine tour langs heel mooie rotspartijen. Daarna op turbospeed weer naar de aanlegsteiger.

Een meer dan geslaagde ochtend.

De rest van de dag hadden we voor ons zelf.

Natuurlijk eerst onder de douche, vervolgens het oude centrum in om daar een beetje te slenteren.

Een klein souvenir weten te scoren voor in de souvenir bak thuis.

Inmiddels was het vier uur en ging de batterij langzaam leeg. Een beetje besluiteloos over waar en hoe laat te eten, kwamen we een deel van de groep in het hotel tegen.

Zij hadden net ergens heerlijk gegeten vertelden ze.

Wij hebben de spullen in het hotelkamer gedropt en zijn daar ook gaan eten.

We sloten de dag af met een Mac Flurry. Jawel die hebben ze hier ook.

We besluiten het vandaag voor gezien te houden.

Lezen lekker een boekje en gaan straks op tijd tukken.

Morgen weer een dag.

• 19 Augustus 2024 - 16:04

Petra:

Ben erg benieuwd naar die nieuwe zweetplekken[e-1f914][e-1f914]tussen je tenen?[e-1f609]de rest klinkt erg goed[e-1f973]

• 19 Augustus 2024 - 17:22

Claudia:

Ik dacht dat we al veel zweetvlekken tijdens de yoga hadden ontdekt, maar er zijn er dus nog meer[e-1f602]

wat heerlijk om van de ene belevenis naar de andere te gaan hè? En heerlijk dat jullie zo genieten. Truste voor zo[e-1f618]

• 19 Augustus 2024 - 20:33

Daniëlle :

Haha geweldig om te lezen! Geniet weer van jullie reis en reisverslagen. Hopelijk snel weer een normale nachtrust. Xx