Dag 9:
Door: Bianca
Blijf op de hoogte en volg Familie
24 Augustus 2024 | Maleisië, Kuala Lumpur
Dag 9:
Om 7u zitten we in de bus. We gaan Borneo verlaten en maken een korte vlucht naar Kuala Lumpur. We verblijven in een centraal gelegen hotel in deze hoofdstad.
Als we daar aankomen is het echt even schakelen. Het is een drukte van jewelste, gigantische hoogbouw, neon reclameborden zijn immens groot. Meerdere shopping malls van ontelbare verdiepingen. Vele winkels van dure merken. Ook rijden er veel dure merken auto's rond. Te bizar....
Nadat we ons geïnstalleerd hebben in het hotel gaan we ergens een klein hapje eten. Daarna nemen we nog even 2 uurtjes rust.
Met de bus gaan we naar een hoge torenflat vlak bij de Petronas Towers. Vanaf de 33e etage hebben we daar een prachtig uitzicht op deze torens. Onder het genot van een drankje zien we de Petronas Towers prachtig verlicht worden omdat het buiten donker aan het worden is.
Wij hadden nog we wat langer willen wachten zodat het echt donker zou zijn en de verlichting eruit zou springen. Maar we moesten helaas door omdat er in een chinees restaurant nog op ons gerekend werd. En het was inmiddels al bijna 20 uur.
Dus opnieuw de bus in. Het is zaterdagavond en er is geen doorkomen aan door de stad met zo'n grote touringbus. Overal files.
Maar uiteindelijk komen we aan bij het Chinese restaurant.
Het eten was smaakvol en het leukste was de "smurfen rijst".
Dit was zoals je kan raden blauw gekleurde rijst. De cultuur is hier echt anders. Omdat het restaurant om 21.30 uur sluit beginnen ze maar al vast om 9 uur tafels en stoelen op te ruimen. De toetjes (een soort fruit met kokosmelk en bruine suiker) worden op tafel gezet, terwijl de tafel niet wordt afgeruimd. Na tafelen is niet bij.
Het was wel een gezellige avond, waarbij we veel hebben gelachen.
Met de bus weer terug naar het hotel.
Iedereen zijn bed in want morgen starten we om 8u weer het programma.
24 Augustus 2024 - 20:11
Petra:
Ffff weer wennen aan de drukte maar mijn inziens ook wel weer leuk voor even.
25 Augustus 2024 - 14:48
Claudia:
Dit was weer even een hele andere belevenis, maar ook weer leuk. En de pret ervan ook.
succes met de excursie weer vandaag. Geniet[e-1f44d]