Dag 5 - Reisverslag uit Kuching, Maleisië van Familie Nagtegaal - WaarBenJij.nu Dag 5 - Reisverslag uit Kuching, Maleisië van Familie Nagtegaal - WaarBenJij.nu

Dag 5

Door: Familie

Blijf op de hoogte en volg Familie

22 Augustus 2024 | Maleisië, Kuching

Dag 5: ( reisafstand 225 km)De verslagen hebben een beetje op zich laten wachten maar dat kwam omdat ik voedselvergiftiging heb op gelopen. Afgelopen nacht erg ziek geweest, elk uur braken. Uiteindelijk werd het om 4.15u iets rustiger. Om 6u ging de wake up call. We moetsen weer verder. Om 7.30u heb ik me de bus bijgesleept. We gingen naar Semenggoh. Daar is het Rehabilitation Center voor Orang Oetangs. In dit reservaat worden verstoten of mishandelde Orang- Oetangs opgevangen en begeleid om later zelfstandig terug te kinnen in de jungle. Deze Orang-Oetangs zijn dus semi wild.

Het is een gebied van 654 hectare. In dit gebied hebben ze een paar voederplekken. Hier kunnen de Orang-Oetangs naar terugkeren om bijgevoegd te worden of volledig in de jungle blijven. Er leven daar 28 Orang-Oetangs. De kans dat we daar wat gaan zien is 50/50.

Maar al snel komt er een Orang-Oetang langs een touw naar beneden om zijn fruit van een voederplek te pikken. Zeer indrukwekkende oude dame van 53 jaar.

Ron loopt nog dieper de jungle in om bij een ander voederplek te kijken , ik besluit om op een bankje te wachten.

Gelukkig hebben we de foto's nog want Ron zien nog een moeder met een baby Orang-Oetang. Echt geweldig.

Daarna rijden we op weg naar Sri Amman naar ons hotel voor een nacht. Ondertussen hebben we nog een stop op een lokale markt. Wij lopen met Don maar een farmacie en krijgen de medicatie mee die ik wil hebben tegen de menselijkheid.

Ook wij lopen nog een rondje over de markt maar vanwege de lucht hield ik het daarna snel voor gezien en gingen we terug de koelte van de bus in.

Omdat er inmiddels in de groep meer ziek waren sloegen we een bezoek aan de rubber- en peperplantages over en gingen we rechtstreeks naar het hotel.

Daar kwamen we aan om 14uur.

De hotelkamer was echt smerig maar het bed lag prima.

Ik ben er meteen ingedoken en er pas de volgende ochtend uitgekomen. Ron heeft bij een supermarkt wat te eten gekocht om voor de avond iets te eten en is daarna ook op tijd onder de wol gekropen.

• 22 Augustus 2024 - 07:43

Petra :

Oh wat sneu dat je zo ziek bent, hopelijk ben je intussen weer stuk beter. Ik vind het wel erg jammer dat je niet meer menselijk wilt zijn. Wat nu[e-1f631] mooi die orang oetangs en de natuur.

• 22 Augustus 2024 - 12:14

Claudia:

Hé wat naar dat je zo ziek was, hopelijk [e-1f64f]knap je gauw op. Vaak met de lokale medicatie lukt dat wel. En dan weer met volle teugen genieten[e-1f44d]

wat zal dat leuk zijn geweest bij de orang oetangs.